Agroecologia conscient

 
CF029463.jpg
 
CF029151.jpg
 

 

L’ origen

Debosc va néixer de dues il·lusions. Per una banda, d’alimentar-nos de forma saludable i amb aliments de qualitat, i per l’altra, buscar solucions a l’abandonament de les terres de cultiu i els seus boscos.

 
 

El projecte Debosc

A Debosc aconseguim una carn de pollastre ecològic bona de veritat perquè anem un pas més enllà de l’obtenció del segell “ecològic”.

Amb tots els anys que feia que criàvem pollastres, vam comprovar que la única manera d’aconseguir-ho era criant-los allà on ells viurien si fossin lliures. Aquest meravellós espai és el bosc.

Treballem activament en la millora i neteja del bosc, transformant les branques que romanen al terra, en encenalls que més tard, utilitzem per adobar els camps de cultiu.

D’aquí va néixer Debosc, un projecte d’agroecologia conscient que pretén abastir les persones d’aliments saludables i bons de veritat, alhora que els fa partícips dels sosteniment del medi natural del Prepirineu català.

 
CF029009.jpg
CF029708.jpg
 

Criats al bosc

És la millor manera d’aconseguir una carn de pollastre orgànica, saludable i amb el gust de tota la vida.
Els nostres pollastres són criats en la llibertat del bosc, de forma genuïnament natural i sense additius químics ni medicaments.

El fet que disposinde tot un bosc per on caminar i córrer en llibertat, on gaudir dels rajos del Sol, on respirar l’aire pur de les muntanyes, determina en gran part el color rosat de la seva carn i la seva textura definida i molt saborosa al paladar.

 
 

Millora dels boscos catalans

Recollim les branques seques que romanen al terra del bosc, fruit de l’explotació forestal, i amb l’ajuda d’una biotrituradora les transformem en encenalls.
Aquests encenalls els escampem pel terra de la caseta on criem els pollets i d’aquesta manera aconseguim que aquests tinguin sempre un jaç net i sec, amb el benestar que això els comporta.
Quan els pollets els portem al bosc, retirem els encenalls de la caseta on eren i els deixem reposar en un compostador fins que quedi transformat en adob 100% orgànic. Aquest adob, que en la major part prové del bosc, és el que fem servir per enriquir de nutrients les terres on cultivem trumfos i hortalisses.
Tanquem així aquest cercle d’aprofitament dels recursos en benefici del medi natural.

 
CF029692.jpg
CF029786.jpg
 

Quan arriben els pollets

Els pollets ens arriben acabats de néixer. Quan són tan petits no tenen la capacitat d’escalfar-se per ells mateixos, i és per això que els allotgem en un espai especialment acollidor. Un lloc molt calent i ben sec, on disposen d’aigua neta i menjar ecològic adequat per la seva edat.

Allà tenen espai per córrer i saltar i començar a desenvolupar-se sense presses.

Aproximadament a les quatre setmanes ja els han nascut les plomes definitives. Això vol dir que ja estan preparats per anar a viure al bosc, on podran alimentar-se d’insectes, plantes i demés vegetals i gaudir de la vida en un espai increïblement viu.

Els pollastres ecològics Debosc creixen fins a complir com a mínim els 81 dies. És en aquest moment quan nosaltres mateixos els portem a l’escorxador certificat més pròxim.

 
 

Un bosc ple de vida

Debosc, es un bosc de quasi set mil metres quadrats de superfície, situat a mil metres d’altitud, al nord de la comarca del Solsonès. Al bell mig del Prepirineu català.

Aquí els pollastres gaudeixen del Sol i l’aire dels Pirineus envoltats de vegetació. Els pins, roures i alzines, conviuen amb arbustos com el boix i l’esbarzer entre molts d’altres. Tots junts generen un sotabosc cobert de fulles, plantes i molses, molt ric en biodiversitat.

Un espai ideal per criar els nostres pollastres ecològics, ja que és entre arbres i arbustos on troben insectes i plantes per menjar i alhora poden protegir-se dels rapinyaires.

 

 
CF029587.jpg